keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kukkaloistoa ja kasvua

Kesäkesä. Vaikka kelit eivät ole parhaimmasta päästä, olen kuitenkin yrittänyt tehdä pieniä "ehostus"yrityksiä pihalla. Eli lähinnä erilaisia kukkaistutuksia, jotka tuovat väriä tähän harmaaseen kesään.


Yllä olevassa kuvassa taikaneilikka. Nämä sijaitsevat terassilla kaiteiden paikalla tuomassa hieman väriä myös pihan keskiosaan. Olivat myös halpoja, 16 kpl yhteensä 10 euroa! Alla oleva ahkeraliisa sen sijaan koristaa etuoven ympärillä olevia parvekelaatikoita.


Lisäksi pihalta löytyy runsaasti isosamettiruusuja. En ole kyseisiin kukkiin ennen törmännyt, mutta käydessäni Kukkatalossa huomasin onnekseni kyseisten kukkien olevan erikoistarjouksessa, muistaaakseni 0,90e/kpl! Niitä lähti samantien mukaan 7kpl, neljä lähti alaoven viereen ja kolme terassinpöydälle.



Ja seuraava: petunia. Jopa oma äitini sanoo, että tämä on vanhan ihmisen kukka, mutta itse jätän kyseisen kommentin huomioimatta. Jokin niissä viehättää! Ja etenkin nyt, kun löysin tällaiset ihanat raidalliset versiot...


Lisäksi sain idean jo kauan ärsyttäneeseen ongelmaan, eli viime vuonna muotoiltuun kulmamalliseen kukkamaahan. Siitä ei saa mitenkään nättiä, eikä rahat riitä siihen, että ostaisin sen niin täyteen kukkia, että se näyttäisi edes joltain. Jotenkin se alkoi muutenkin jo ärsyttää, joten päätin muuttaa koko ilmestystä. Se on vielä kesken, mutta tällä hetkellä näky on tällainen. Kivet siis ympäröivät ruusumantelipuuta ja niiden juurilla kasvavia kukkia (joiden nimeä en enää muista...)


Ja ne kasvimaat! Jestas mikä kasvu on tapahtunut...

Tältä näyttää kasvulaatikko:


Batavia- ja lehtisalaattia, pinaattia ja miekkosen himoitsemaa retiisiä, jota on nyt sitten ihan tolkuttoman paljon.... Ja kasvimaalla on samanlainen kasvuprosessi menossa:

Okei, HUOMENNA mä kitken noi rikkaruohot pois!

Innoissani kävin jo nyppäisemässä ensimmäisen porkkanan ylös, ja surukseni sain kätöseeni vain noin 1,5cm pituisen porkkananysän.. Ne eivät ole ehkä ihan vielä valmiita.

1 kommentti:

  1. Hyvin näyttää kasvavan. Kasvulaatikko näyttää mielettömän hyvältä.

    VastaaPoista