perjantai 3. heinäkuuta 2015

Projekti: Terassin öljyäminen

Terassihan valmistui jo viime vuonna ja öljysinkin sen (KLIK!) melkein samantien innostuksissani. No, keväällä huomasimme, että öljy halkeilee pieninä palasina tuntemattomasta syystä. Ilmiö lisääntyi, joten terassi alkoi näyttää todella kärsineeltä. Turhan äkäinen intoni oli syynä tähän - puun sisäiset käsittelyaineet eivät hyväksyneet öljyä, minkä takia öljyä alkoi "kuoriintua" irti. Ei muutakuin Solmasterin terassinpesuaine (jota suosittelen vahvasti kaikille!!) kätösiin ja hinkkaamaan.

Tämä terassinpesuprojekti olikin yllättävä, sillä vain n. 10min vaikutusajan jälkeen terassin pinnasta jäi kenkään ruskeaa töhnää, joka ilmeisesti oli likaa ja irtoavaa öljyä. Käsittely teki kuitenkin sen, että lautoihin jäi pieniä tikkuja pystyyn. Joten kevyt hionta ja harjaus, jonka jälkeen terassi näytti todella upealta....


Onneksi viime vuodesta jäi terassiöljyä yli, ja olin jopa säilönyt sen hyvään paikkaan talveksi. Levitin kerroksen öljyä, joka imeytyi suoraan puuhun. Lopputulos oli vielä melko karsea, sillä epätasaisuutta oli aika lailla. Tosin ylläolevaan näkyyn verrattuna tämäkin epätasainen näky oli jo melko hyvä. Lisäksi puolisko sai samalla suoritettua pitkälti venyneen terassin"hattujen"maalauksen. Spraymaali on odotellut jo viime syksystä, mutta emme vain ole saaneet tehtyä asian hyväksi mitään. No, 20 minuuttia myöhemmin kolme kerrosta pähkinänsävyistä spraymaalia oli levitetty kaikkiin hattuihin. Vihdoin! Ei enää metallisia terassihattuja, jotka ovat paistaneet silmiini viime vuodesta asti.


Eilen sain sitten vielä öljyttyä terassin toiseen kertaan...


Loppukesästä taiotaan vielä tolppien väliin kaiteet ja sitten terassi on jo aikalailla valmis. Mutta tällä hetkellä sitä on sentään taas ilo katsella, sillä sen muuttunut väri tekee koko pihasta heti paljon siistimmän. Josko sitä viikonloppuna jaksaisi roudata terassikalusteet, grillin ja keinun vielä terassille.... Ja ehkä jotain pientä sisustusrompetta?

PS: Mitä opimme tästä? Teleskooppivartinen maalisuti on must have -hankinta 180 senttiselle maalarille...

2 kommenttia: