sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Tee-se-itse sisustustikkaat

Mammani sanoin: Hellurei ja hellät tunteet ! Täällä taas, blogia on tullut kirjoiteltua surkean vähän, kun aika tuntuu vain lipuvan käsistä. Mutta täällä ollaan, ja nyt tsemppaan kirjoitusteni kanssa!

Tämä viikko on ollut hyvin siivouspainoitteinen: keittiön siivous, olkkarin järjestely, alakertaa kuntoon... Kaikkea tällaista pientä. Lisäksi ollaan aseteltu ihania sisustusesineitämme esille (lue: minä laitoin kaikkea pikkukrääsää, kuten possupatsaan näkyville) olkkariin, jotta sinnekin saadaan vähän eloa. (possupatsas on suloisempi, miltä se kuulostaa. Otan joskus siitä kuvan!)

Tämän lisäksi odotettu vaihtolava saapui pihalle, joten nyt ollaan heitetty pois kaikkea krääsää sisältä ja ulkoa. Kevyestihän tuo iso lava täyttyi, ja nyt tuntuu siltä että varastot ja pihakin ovat (suurinpiirtein) siistejä!

Sain myös yhden projektini loppuun. Puoliskolla on nimittäin suorastaan herttainen tapa vaihtaa vaatteet; uudet kaapista, vanhat lattialle. Lattialla olevat vaatteet menevät yhden yön jälkeen pesukuntoisiksi, koska koirat tykkäävät kiehnätä niissä... Tästä ärsyttävästä tavasta inspiroituneena päätin toteuttaa yhden sisustushimoni; sisustustikkaat.

Sisustustikkaista on itseasiassa puhuttu jo edellisessä kodissa, johon himoitsin saavani tällaiset tikkaat. Puolisko ei innostunut ideasta, eikä siis suostunut projektiin osallistumaan. Onneksi nyt varastosta löytyi muutama heinäseiväs, joten päätin toteuttaa ideani vihdoinkin itse!

Työvaiheet ovat hyvin yksinkertaiset:
1. Hanki seipäitä.


Itselläni oli käytössä kolme seivästä; yksi askelmia varten ja kaksi pystypuiksi. 

2. Sahaa seipäät haluttuun mittaan. 


(Ei pakollinen vaihe: Veistä puiden päät suunnilleen saman mallisiksi.) Itse tein näin, koska pidin toisen seipään (kuvassa ylempänä) päästä ja halusin toisesta suurinpiirtein samanlaisen.

4. Maalaa.
Itse käytin tähän tarkoitukseen samaa Futura Aquaa, joilla on nyt tehty jo peilin reunus ja yöpöydät. Halusin seipäisiin epätasaista pintaa, en siis missään nimessä tavoitellut koko valkoista lopputulosta. Sen sijaan pyrin epämääräiseen, kulutetun näköiseen pintaan, jotta seipäät voisivat edes etäisesti muistuttaa vanhoja seipäitä. Tämä onnistui yllättävän hyvin, sillä maalatessani levitin maalia hyvin varovasti ja ohuelti. Lopuksi vedin koko seipään kertaalleen nukkaamattomalla kankaalla, jotta ylimääräiset lähtevät pois. Lopputulos miellyttää ainakin itseäni, toivottavasti kuva selventää edes vähän.


5. Ruuvaa poikkipuut kiinni.
Itse toteutin poikkipuiden ruuvaamisen tikapuiden takaa. Syy tähän on se, etten halunnut "vanhoihin" tikapuihin kiiltäviä ruuveja päälle näkyviin. Tarkoitus oli myös saada puut suunnilleen samalle etäisyydelle toisistaan, mutta en ollut senkään suhteen turhan tarkka. Mittanauhalla suoritetun merkitse-ruuvaa-systeemin sijaan otin lähistöltä löytyvän oksan ja käytin sitä välimatkan merkitsemiseen. Ei aina tarvii olla niin kauheen tarkka!


Siinä ne sitten ovat paikallaan, vaatteita odottelemassa. Ajatus tosiaan on, että tuohon voi huoletta heittää vaatteet, joita ei vielä kerran jälkeen halua pestä. Lisäksi tuohon voi ripustaa pyyhkeen, päiväpeiton... Lopputulos toimii ainakin omasta mielestäni, nyt kun saisin vielä tuon puoliskon koulutettua siihen, että hän todella laittaa vaatteensa siihen....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti