torstai 5. kesäkuuta 2014

Pöheiköstä vinoksi kivilaatikoksi

Ah, kesäkesä! Olen ehdottomasti kesäihminen - rakastan helteitä, auringonpalvontaa ja etenkin kylmää jäätelöä! Mutta voin kertoa, että lämpötilojen ylittäessä 25astetta kivien roudaaminen on melkoisen epäkivaa!! Toki on myönnettävä, että enhän minä niin hirveästi niitä kiviä roudannut, lähinnä heiluin lapion kanssa sen mitä pystyin. Mutta kuuma tuli siinäkin!

Projektina oli siis (toistaiseksi) viimeinen suunnittelemani kukkapenkki, joka tulisi talon oikealle puolelle kuvassa näkyvän epämääräisen pöheikön tilalle.


Tuo pöheikkö oli kaivettava ylös ja keksittävä jokin muutos, koska ruohonleikkurilla ei tuota saa kunnolla leikeltyä. Lisäksi ruoho kasvoi paikoitellen vain tupoissa, joten ei se kovin kauniskaan ollut. Lisäksi sisälläni herännyt puutarhuri on jo kirjannut ylös lukuisien kukkaistutusten mahdollisuuksia ko. seinustalle...

Tässä kuvaa maan möyhimisen jälkeen.

Kivet laitettiin tuohon nyt siten, että muoto on suunnilleen oikea (tosin vino, mutta teeskentele ettet näe sitä). Tuota projektia ei hoidettu loppuun asti tällä kertaa, koska kukkia repiessä kävi ilmi, että kyseisessä pikkupläntissä on muutamia muurahaisten pesiä ja jonkinsortin hämähäkkien kokoontumisluola. Kumpikaan meistä ei siis olisi edes tohtinut alkaa kaivelemaan maata yhtään enempää noiden otusten seurana, joten seuraava askel onkin maan myrkyttäminen, jotta kaikki pikkukukkaliinit eivät sitten heti jää ötöjen syötäviksi.

Myrkytyksen jälkeen tuota maata tullaan nostamaan reippaasti ylöspäin, jotta se on samalla tasolla, kuin talon edessä oleva istutus. Sitten tietty vielä multaa ja niitä kukkasia! Mutta nyt näky on suunnilleen tämä:


Tämän lisäksi tällä viikolla on tehty melkoisesti erilaisia maalaushommia, mutta ne ovat vieläkin kaikki hippasen vaiheessa. Syy tähän keskeneräisyyteen on yksinkertaisesti se, että pari päivää on käytetty vain ja ainoastaan auringonpalvomiselle. Kesä on kuitenkin niin lyhyt, että pakko siitä on nauttiakin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti