keskiviikko 26. elokuuta 2015

Uusi silppuri ja muuta pientä

Laiskasta kirjoitustahdista huolimatta tönö on edelleen pystyssä ja jotain (äärimmäisen pientä) edistystäkin on tapahtunut. Kuten edellisessä tekstissä kirjoitin, terassi tuli öljyttyä ja siitä innostuneena päätin käsitellä myös kulahtaneen keinun, joka oli itseasiassa jo tuomittu poltettavaksi ulkomuotonsa takia. Valitettavasti kännykän hajoamisen seurauksena before-kuvaa ei enää ole, mutta ainakin lopullinen tulos on ikuistettu.


Keinu oli aiemmin kulahtanut, likainen, epätasainen ja muutenkin elämää nähnyt. Pienen TLC:n avulla (=kunnon hinkkaamisen ja kolminkertaisen öljyämisen) siitä saatiin kuitenkin vielä sen verran maisemaan istuva, että keinu saa jatkaa elämäänsä! Nostettiin se samalla terassille, joka itseasiassa oli aika hyvä päätös - nyt siinä tulee jopa istuttua toisin kuin silloin, kun keinu oli jossakin ylikasvaneen ruohon seassa... Pitänee ostaa tuolle vielä joku kiva pehmuste ja ehkä vähän tuunailla siihen esim. lyhtyä roikkumaan...

Tarkoitushan oli, että tänä vuonna tehdään 1. Aita, 2. siivotaan metsä, 3. viimeistellään terassi (portaat+kaiteet) Todellisuus on kuitenkin hieman toinen. Kaiteet teemme kyllä, mutta muiden menojen takia aitaprojekti siirtyy ensi vuoteen. Metsää siivotaan aina kun jaksetaan, se tosin vaatisi rankemmalla kädellä moottori- ja raivaussahaa, joten ehkäpä sekin siirtyy ensi vuodelle. Miksi tehdä nyt kun voi tehdä myöhemmin on tänä kesänä motto.

Mutta jottei ihan täysin väärää kuvaa itsestään antaisi, ollaan me jotain tehtykin! Uusi ulko-ovi on saapunut JA asennettu - se on tällä hetkellä listoitusta vaille valmis, joten siksi siitä ei vielä ole tarjolla kuvaa. Mutta ah, kyllä on ihanaa, kun oven rakosista ei paista auringonvalo eikä tuuli tuiverra!!

Lisäksi ennen syksyä ollaan vielä ainakin pikkueteisen lattia uusimassa, nyt kun ovikin on paikallaan. Ongelmana on materiaalin valinta, sillä tarkoitus oli laittaa samaa klinkkerilaminaattia, mitä löytyy keittiöstäkin, mutta joku ryökäle on päättänyt, että sitä tehdään vain mustana.... Pikkuhuoneen pimentäminen ei kuulostaa kannattavalta sisustusratkaisulta, joten nyt pohditaan ja selvitellään vaihtoehtoisia ratkaisuja. Lisäksi ennen talvea isketään vielä ulkoportaisiin rikkoutuneiden tilalle uudet laatat. Siihen löytyy jo työkalutkin, kunhan saadaan aikaiseksi.

Kaikki suunnitelmat ja aikataulut ovat menneet aikalailla uusiksi monestakin syystä, mutta yksi iso syy on talostamme löytyvä uusi asukki, joka vie aikaa ja energiaa kaikilta. Let me introduce you to Jaro.



Mukava energinen tapaus, mutta ei ehkä helpoin mahdollinen remonttikumppani. Kuten kuvastakin näkee, hän toimii kyllä erittäin tehokkaana silppurina... Mikä on siivouksen kannalta oikein mukavaa.

Yritän seuraavaksi nappailla (hieman nopeammalla aikataululla!) kuvia terassikokonaisuudesta ja uudesta ulko-ovesta... Nyt pikavauhtia iskemään listat paikoilleen, jotta saadaan oven ympäristökin valmiiksi!

2 kommenttia:

  1. Keinustahan tuli ihan kuin uusi :)
    Teillä on ollut hyvä kesämotto :D
    Rapsutuksia "silppurille" ja mukavaa viikonloppua

    VastaaPoista
  2. Luulen, että kesämotto jatkuu myös loppuvuodelle, ainakin sen verran verkkaisesti ollaan toimittu rempan suhteen. Mutta noh, mihinkä tässä kiire, valmiissa maailmassa :)

    VastaaPoista