lauantai 14. maaliskuuta 2015

(Puutarha)hanskat tiskiin

Ah, maaliskuu, kevät, aurinko! Nyt on ollut niin ihania kelejä, että jatkuvasti on sormet syyhyneet puutarhahommia tekemään, mutta uuden työn kiireiden takia ei ole ollut jaksamista mennä ulos mönkimään. Nyt kuitenkin vapaapäivän ansiosta sain itseäni niskasta kiinni, otin koirat ja lähdin ulos töihin.



Ensin harava heilumaan ja suurimmat lehdet pois. Sain myöskin jonkinasteisin inspiraation mönkiä pari viime vuoden kukkamaata rikkaruohottomiksi. Onnekseni viime vuonna istutettu alppiruusu on täydessä voimissaan edelleen! Tosin ko. kukkamaa, jossa se majailee, tulee todennäköisesti jollain tavalla pienenemään/muuntumaan. Yksinkertaisesti siitä syystä, että terassin myötä en oikein pidä tuosta maan muodosta enää.

Koiratkin olivat puutarhatöissä mukana, molemmat kaivoivat ahkerasti eri kokoisia kuoppia pitkin nurmikkoa... Kuoppakiintiön täytyttyä molemmat keskittyivät kevätsäästä nauttimiseen.


Eilen aloitin myös istutusten teon. Tosin paljon mahdollista, että mitään ei ala itämään, koska minulla ei ole aavistustakaan, miten istutukset kuuluisi tehdä. Niinpä teen niitä sen myötä, mikä kivalta tuntuu. Ostin hetken mielijohteesta citymarketin tarjouksesta minikasvihuoneen, joka nyt nököttää keittiön ikkunan edessä. Saapa nähdä alkaako sieltä mitään kasvamaan... Lisäksi istutustilan loppuessa säveltelin pari lisätilaa tyhjästä maitotölkistä ja pikku pahvilaatikosta, jotka näkyvätkin toisessa kuvassa. Jos niistä jotain alkaa kasvamaan lopetan opiskelut ja patentoin tämän muovipussin riekaleet ja veistellyn maitopurkin yhdistelmän!




 Minä en ole tässä taloudessa myöskään ainut, joka hurahti kevätauringon tultua esiin. Puolisko otti joululahjaksi saamansa grillipaketin esiin ja marssi kasaamaan sitä. Nyt koko komeus seisoskelee ulkosalla, ja jotakin rasvapolttojakin sille on jo tehty huoltomielessä. Vielä ei ole grillikautta virallisesti avattu, mutta lähipäivinä varmasti! Onhan tuo melkoinen tasonkohotus viime vuonna näihin aikoihin laaditusta grillistä, jonka tarina löytyy täältä... *KLIK*




Ai että, on tämä kevät ihanaa! Nyt vielä vähän lisää pihan perushoitotöitä ja seuraavaksi olisikin projektina kaivaa pensasaita pois... Sitä en kyllä odota innolla, nimimerkillä muutama kymmenen metriä ylös kaivettavaa raskasta aitaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti