torstai 11. joulukuuta 2014

DIY: joulukranssi

Joululahjojen, -koristeiden ja muiden tilpehöörien askartelu jatkuu! Monista en voi ottaa kuvaa tänne vielä ennen joulua, koska osa lahjansaajista käy lueskelemassa tätä blogia... Tästä väkerryksestä kuitenkin uskallan laittaa kuvaa, koska uskon, että 85-vuotiaan lahjansaajan tietotekniset taidot riitä tämän blogin lukemiseen.. :)

Eli, mitä tarvitset:
- Joulupalloja (PALJON)
- Kuumaliimapistooli
- Kranssipohja, itse käytin styrox-rengasta

Palloja menee paljon. Itselläni meni yksi isojen pallojen laatikko, jossa oli 18 palloa + kolme pikkupallolaatikkoa, joissa myös oli 18 palloa/ltk.



Itse olen sellainen kantapään kautta- oppija, että tätä tehdessä mitään ohjetta minulla ei ollut. Näin ollen en osaa sanoa, mistä kohtaa pallojen asettelu kannattaa aloittaa, itse etenin ihan puhtaasti intuitiolla. Päätin aloittaa sisäreunasta ja edetä ulkoreunaa kohden, lopuksi lisäillen vielä palloja sinne tänne.

Pallojen sovittelua
Pallot sovitin aluksi vierekkäin, kunnes huomasin että ne eivät mahdu siten. No, ei muuta kuin repimään pallosia irti ja pistelemään niitä uudestaan, tällä kertaa hieman päällekkäin. Nyt mahtui! Tämän jälkeen jatkoin pallojen asettelua ulospäin edeten.


Lopuksi vielä ripustusnauha kiinni. Vinkkinä mainittakoon, että nauha kannattaa laittaa hieman ennen viimeisiä palloja, sillä tällöin voit piilottaa nauhan helposti pallojen alle. Itse tajusin ripustusnarun tarpeellisuuden vähän liian myöhään, joten narun piilottaminen ei ollut enää niin helppoa ja se saattoi vaatia pari kirosanaa... Mutta kuitenkin, tältä näyttää lopputulos:


Palloja se vie paljon, mutta osan löysin kirppikseltä ja osan sain alennettuun hintaan, joten koko komeudelle hintaa tuli kaikenkaikkiaan n. 20e.  Itse olen tyytyväinen lopputulokseen, toivottavasti lahjansaajakin on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti