keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joulutunnelmointia pensselin kera

TASAN kaksi viikkoa jouluun, hiphei!

Meillä jouluvalmistelut on jo kovassa vauhdissa. Piparkakkutalo on tehty, tai itseasiassa kolme.. Niistä kaksi ensimmäistä sortui, ja nyt vihdoin kolmas on pystyssä! Jouluvalot koristavat taloa, kynttilät palavat pitkin iltaa ja joululahjat on ostettu. Lisäksi pari pikkuprojektia on tehty/teon alla. Ensi viikolla alkaa leipomisrumba.

Itsetehty ovikranssi + uudet kukkalaatikot

Tonttu toivottaa tervetulleeksi kotiin!

Mutta jottei joulunaika olisi täyttä juhlaa, voidaan tippua takaisin realiteetteihin... Joulusiivousta en ole aloittanutkaan, ihan vain siksi, että sen aloitus suorastaan ahdistaa. Miksi?  Koska en ole ikinä omannut näin paljon siivottavaa alaa! Ehdotin kyllä puoliskolle, josko hän siivoaisi kanssani... Vastausta odottelen edelleen.

Gradu on vielä asteen kesken. Hyvin vähän, mutta minähän päätin tehdä sen jouluksi valmiiksi. Ja teenkin, varmasti. Periaatteen ihminen kun on, niin sitten kirjoitetaan vaikka yötä myöten. Mutta jouluksi se tulee.

Ja niin, tää pikkuprojekti nimeltä alakerta. Täyskaaos päällä vielä, lakkaus on kyllä hyvässä mallissa ja edistyy päivittäin, mutta... No, kuvat kertoo.


Saunan eteistila.

Mukavasti tilaa lakata seiniä, eikö!

Siistiä...
Alakerta kun toimii myös kodinhoitohuoneena, yleisvarastona ja hengailutilana, niin sitä ryjää on _paljon_. Tällä hetkellä puoliskolla tosin ei ole asiaa mennä sinne, ihan vaan yleisen kaaoksen ja mahdollisten joululahjakätköjen takia...

Seinät lakkaan kolmeen kertaan, jotta tulos on minua tyydyttävä. Tällä hetkellä eteistila on melko valmis ja tuo isompi KHH-tila on suunnilleen puolessa välissä. Tilanpuutteen ja ryjän takia lakkaus etenee seinä kerrallaan siten, että joka päivä yksi seinä saa ekan kerroksen ja toinen seinä toisen kerroksen. Ja sama toistuu. Laskujeni mukaan jos joka päivä lakkaa, neljässä päivässä pitäisi olla valmista. Siihen siis tähdätään! Lopputuloksesta tulee sitten hyvät before-after kuvat, mutta voin nyt jo todeta, että kyllä ko. tila avartuu todella paljon väriä vaihtaessaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti