sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Joulun jälkimainingit ja uutta remonttia

Huhhei, taas on yksi joulu takana. Ja ihana joulu olikin! Olimme pitkästä aikaa kaikki koolla, veli puoliskoineen, me, vanhempani sekä mamma. Mukavan rentoa yhdessäoloa. Ja se ruoan määrä! Vaikka syöjiä olikin monta, oli ruokaa hippasen ylimääräistäkin. Kivaa oli koirillakin - Dana rakastui etenkin saamaansa pahkasikapehmoon, kun taas Pipa tykästyi etenkin ruokaisiin lahjoihinsa. 

Joulupyhät menivät myös rauhaisissa merkeissä - kotona lököillen ja sukulaisilla vieraillen. Nyt on taas sellainen olo, että akut on ladattu ja paluu arkeen on jo suht hyväksyttävää. 

Alakertahan on nyt valmis, ja se tulee saamaan vielä uudet sohvakalusteet torstaina. Aion maalata ne (tällä hetkellä puunväriset) valkoisiksi. Lisäksi aion hankkia niihin muuhun sisustukseen sopivat pehmusteet (vinkvink äiti, ompelukone valmiiksi!) Kesällä sitten lattian uusimista ja sitten on alakerta jo täysin muuttanut ilmettään. Toki on se nyt jo täysin eri näköinen alkuperäiseen verrattuna, napsin kuvat jahka saadaan sohvat paikalleen. 

Lisäksi päätettiin vähän vielä rempata makkaria. Kaikki lähti siitä, että totesimme yhden pienen vaatekaapin olevan riittämätön meidän molempien vaatteille. Kaappi on jatkuvasti kaaoksen vallassa,  ja sen siivoaminen on oikeastaan turhaa, koska kaappitilaa ei yksinkertaisesti riitä edes minun vaatteilleni, saatika sitten meidän molempien lumpuille. Jotenka jotain oli keksittävä. Tuohon seinälle ei oikein toista kaappia voi laittaa, eikä huoneeseen muuallekaan mahdu toista säilytysjärjestelmää tällä huonejärjestyksellä. Puolisko sai idean - kaapin takana oleva (turha) ovi umpeen, sänky siihen ja vaatesäilytys vastapäätä huonetta. Tällöin voitetaan parissakin kohtaa: 

1. Sänky ei ole keskeisin asia huonetta 
2. Huoneeseen mahtuu muutakin kuin pelkkä sänky
3. Saan lisää pöytätilaa, mihin voin tehdä sisustusviritelmiä!

Okei, tuo no 3 ei ehkä ole kaikkein olennaisin.... 

Tutkailtiin sitten samantien sisustussivustoja, mistä voisi uudet järjestelmät hankkia. Yllättäen halvimmaksi ja kivoimmaksi osoittautui Ikea. Todennäköisesti tulemme päätymään näihin: 

Ikea Aneboda
Ikea Malm
Kaapistot olivat kivannäköisiä, edullisia ja kaiken lisäksi oikean kokoisia! Menemme tutkailemaan kokonaisuutta mahdollisesti heti huomenna, sillä oikeastaan kaikki muut tarvikkeet meiltä jo löytyy. Kipsilevyä on varastossa, kittipurkki yläkerrassa, saumanauhaakin löytyy... Maaliakin jäi. Joten oikeastaan ei tarvitse muuta kuin päästä kaapista eroon ja alkaa kipsaamaan seinää! Toistaiseksi olen vielä innoissani, mutta tiedän jo nyt, että innostus hiipuu nopeasti kun huomaan, miten paljon hiontapölyä jokapaikassa on....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti