keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulusuunnitelmia ja tulevien projektien suunnittelua

Pitkän tauon jälkeen taas tekstiä tänne! Viime viikko kului Portugalissa puoliskon sukulaisten kanssa, ja sitä ennen aika pyhitettiin pitkälti lopputyön tekemiselle. Mutta nyt on loistava aika jatkaa joulusuunnitelmia ja pohdiskella siinä samalla ensi vuoden projekteja, joita on jo nyt liikaa...

Jouluvaloja ja -koristeita ehdin asetella paikalleen jo ennen reissua, tosin vielä joitain puuttuu... Ajattelinkin käyttää itsenäisyyspäivän talon koristeluun ja jouluvalmisteluihin. Lisäksi pitäisi aloittaa armoton leipomisurakka, johon käytän joka vuosi enemmän ja enemmän aikaa ja vaivaa. Lopputuloksena sellainen läjä leipomuksia, että niitä saa syödä vielä juhannuksenakin. No, sama se. Teen sen silti.

Ja ne lahjat! Pari on hankittu, mutta suurin osa puuttuu. Osan teen itse, ja niitäkään en ole vielä aloittanut. Kyllä tässä kiire tulee, mutta ei viitsi stressata. Vielä.

Ensi vuoden projekteja ollaan myös suunniteltu pikkuhiljaa. Projektit lisääntyvät sitä mukaa kun huomaa, mikä on oikeasti tarpeellista. Esim. alunperin suunnittelimme aloittavamme remontin yläkerrasta, kunnes totesimme ettemme tarvitse sitä tilaa nyt mihinkään. Yläkerta saa odottaa hamaan tulevaisuuteen (ainakin tämän hetkisten ajatusten mukaan). Mutta ensi vuonna oletettavasti suurin projekti on autokatos/autotalli. Luultavasti siitä tulee yhden auton katos, jossa on päässä varastotila. Paikkakin sille on jo suunniteltu. Lisäksi tarkoitus on ainakin aloittaa tontin aitaamista, joka on välttämätöntä etenkin koirien kannalta, mutta myös ihan näköesteen takia. Lisäksi mahdollisesti fiksataan alakerran lattiaa, ulko-ovi ja mitä näitä nyt on...

Nyt olen oppinut sen, mitä kaikki talonomistajat aina hokevat: Omakotitalossa seuraava projekti alkaa, vaikka edellinen ei ole vielä edes valmis. Tekeminen ei ikinä lopu kesken!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti