sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Projekti: Terassin rakennus

Ja taas on projektin vuoro! Tosin tälläkertaa ideoimassa en ole minä, vaan puolisko! Nyt nimittäin aloitettiin terassinrakennusta hyvin räjähtävällä tahdilla. Itse asiassa niin räjähtävällä, että mies tuli töistä kotiin tarvikkeiden kanssa ja totesi, että täytyy alkaa poraamaan maahan reikiä. No, mikäs siinä. Poraa pois vaan!

Terassia ollaan suunniteltu jo silloin, kun tänne muutettiin. Tiedossa on koko ajan ollut, että jossain kohtaa se pihalle tulee. Tosin itselläni on nyt remontin jälkimainingeissa ollut ajatuksissa terassin pykäämisen siirto muutaman vuoden päähän, mutta käyhän tämä näinkin. Terassi on kuitenkin mukava paikka viettää aikaa.

Tästä lähtee: Puolisko kykkii maassa sitomassa jotain narunpätkiä joihinkin keppien väliin. No okei, nyt tiedän, että kyseessä on linjalangat, mutta tuolloin seurasin tilannetta miettien "tietääköhän se, mitä se tekee..."


Terassin pohjaan tehdään yhdeksän tolppaa, jotka siis valetaan noin metrin syvyyteen. No, nuo tolpanpaikathan pitää tietty kaivaa tuollaisella 1,5 metrisellä metallikairalla. Siis samanlaisella, kuin pilkkijät kairaavat jäätä, mutta 150 kertaa isommalla. Suorastaan nautinnollista hommaa, voin kertoa!

Ensin siis rajattiin terassin alue linjalangoilla ja laskettiin tolppien paikat, joihin kaivettiin ne pirunsyvät kuopat. Sitten aletaan tutkimaan maan muotoja, mitenkä vinoon Mother Nature on nurtsimme luonut. Ja yllätys, todella vinoon. Terassien eri päissä on reilu puoli metriä korkeuseroa.... Elikkä saa sitten vähän kikkailla senkin kanssa.

Ja sitten... Lauantai-ilta, päivä puurrettu ja touhuttu. Kello on vähän yli viisi, voisko alkaa vaikka chillailemaan? EI! Nyt äkkilähtö Bauhaussiin ja sementtiä ostamaan. Selvä tämä...


Thank god mestarilta puuttui jotain tavaraa, eikä alkanut enää lauantaiyöllä valuja tekemään! Alkoi apulainen olemaan niin väsynyt, olisin varmasti valanut itseni noihin pahvitöröihin...

Tänään ei rippijuhlien takia ehditty hommaa jatkamaan, joten tältä näyttää pihalla tällä hetkellä:


Linjalangat eivät juuri kuvissa näy, mutta voitte kuvitella: 9 pahvitöröä maassa pystyssä, ja tätä kaikkea ympäröi tiukat oranssit nyörit. Ihan jännän näköistä, tästä jatketaan huomenna!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti