lauantai 19. heinäkuuta 2014

Tehopäivä!

Tänään on ollut oikein tehopäivä! Luonnollisesti kuvatodisteet puuttuvat monista toimista, mutta uskotellaan silti, että hommia on taas pitkästä aikaa tehty!

Aamupäivällä suunnattiin sisustuskauppakierrokselle, tarkoituksena oli löytää vitriini. Pakko myöntää, että itselleni tämä ostos oli yllätys, sillä mies oli ilmeisesti muumien hyllytyksen jälkeen päättänyt, että nehän ei tuohon jää.. Hommattiin siis vitriini, johon (alati kasvava) muumivarasto ja viinilasit yms. saadaan tungettua. No okei, en voi puhua tunkemisesta... Puolisko sai huudot, kun kehtasi kantaa kahta mukia siten, että ne kolisivat yhteen! (Ei ehkä kuulostaa huutojen arvoiselta toimelta, mutta sitä se oli!) Mutta kuitenkin, vitriinin avulla keittiön vitriinikaapit jäävät keittiön hieman hienommille astioille säilytys-/esittelypaikaksi.

Sopiva vitriini löytyikin yllättävän helpolla, mistäs muustakaan kuin Ikeasta. Nyt koko kaksimetrinen komeus on jo koottuna ja täytettynä paikallaan, mutta koska unohdin ottaa siitä kuvan, voin esitellä, miten kasaus lähti liikkeelle. Se on kyllä jännä, miten vitriinikin voi koostua 5982 osasta...


... Onnekseni minä vältyin joka ikiseltä osalta, sillä kasaus jäi puoliskon harteille. Itse lähdin jatkamaan maalausoperaatiotani ulkosalle!

Maalausoperaatio koskee tällä kertaa keinutuolia, joka vaihtaa väriään sopiakseen paremmin keittiön sisustukseen. Ruskeahko sopisi ehkä muihin huoneisiin, mutta ei keittiöön.. Päädyin siis mustaan; sopii kaikkien kanssa, sitä on jo keittiössämme ja siihen on helppo yhdistää kaikkea! Maalina toimii Futura Aqua 40.

Lähtötilanne
Ekan maalikerroksen jälkeen pinta ei näytä vielä ihan hirveän houkuttelevalta...


Toisen maalikerroksen jälkeen alkaa jo näyttämään aika paljon paremmalta!


Kannattaa kyllä olla melko huolellinen, sillä olisi noloa, jos jokin kohta jäisi täysin maalaamatta...

Tarkkasilmäiset saattavat huomata pienen kohdan, jossa maalaus on hieman rakoillut...
Täytyy kyllä huomenna vielä varmuuden vuoksi tarkistaa maalipinta kauttaaltaan, jottei moisia yllätyksiä tule sitten enempää... Aion myös tehdä pienen tuunauksen tuoliin, jahka keksin sopivan tavan toteuttaa sen! Laittelen keinusta sitten vielä kuvaa, kun projekti on kokonaan valmis.

Tänään tehtiin myös valut valmiiksi, samalla puolisko tilasi myös puutavaran terassia varten (JEI!) Seuraavaksi pitäisi siis (ilmeisesti) alkaa kasaamaan puutavaraa siten, että saadaan meidän pikkuterde käyttöön!

 Itse sain tänään viimeisteltyä jo jonkin aikaa vaiheessa olleen projektini; vessan hyllyt. Meidän pikkula kun on kauniisti sanottuna kompaktin kokoinen (lue: pirun pieni), ja siellä ei ole oikeastaan ollenkaan säilytystilaa. Päätin siis tehdä pari pikkuhyllyä lisää, joissa voisi säilyttää ainakin käsipyyhkeitä ja papereita.

Hyllyt tekaisin parista liimalevyn palasta, jotka jäivät yli ikkunankarmeista. Maalina käytin sitä samaa monikäyttömaalia, jolla on maalattu kohta puolet tästä talosta, eli Futura Aquaa. Pieni homma, mutta suuri apu, sillä pienikin lisäsäilytystila tuossa kopissa on todella tarpeen!


Before
After
On kyllä mukavaa, kun saadaan hommia eteenpäin. Samapa tuo oliko kyseessä siivoamisesta, valuista vai hyllyjen tekemisestä, mutta kunhan jotain saadaan tehtyä! Ja huomenna jatketaan taas, oletettavasti siivoamalla ja sähköjä tekemällä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti