keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

*kirosana* saunavaha *kirosana*

Kuten eilen totesin, saunan seinät & katto ovat valmiita. Tänään siis siirryin lauderungon käsittelyyn, ja voi jestas mitä hommaa! Olen aina ajatellut, että sehän nyt on ihan pikkujuttu.. Senkus vähän heilutat pensseliä niin se on siinä. Voin kertoa, tuo kuvitelma on erittäin kaukana todellisuudesta...! Mutta ennen kuin alan jakamaan kiukkukokemuksiani kyseisestä tuotteesta, todettakoon, että kyllä se tuska on kaiken arvoinen: Lopputulos on meinaan ihan älyttömän hyvä.

No mutta, kiukkupuheisiin! Kuvitelmista poiketen, todellisuudessa lauderunkoa käsitellessä pitää olla melko tarkka, ettet sohi suttuja esimerkiksi vasta käsiteltyyn seinään. Lisäksi saunavahan koostumus on nimestään huolimatta hyvin vetinen, joten se valuu kyllä erittäin nopeasti lattialle...  Tai toinen vaihtoehto on se, että saunavahaa on valunut jossain, mitä et aluksi huomaa. Sitten kun huomaat, on jo liian myöhäistä - sinne on jo jäänyt valumajäljet. Ja parasta tässä on se, että se ei lähde millään. Joten kun olet tiputtanut sitä esimerkiksi sauman päälle, siihen se myös jää...

Lisäksi on muistettava saunan rungon kaikki pikkupikkuosat. On puunpalanen vasemmalla ja oikealla ja lattiassa kiinni ja pari senttiä siitä irti. Eihän kukaan sinne alapuolelle näe!

...Vai näkeekö?

Mietin tätä asiaa, ja tulin siihen lopputulokseen, että jos joku vaikka nukkuu saunassamme (en kyllä tiedä miksi kukaan sitä tekisi) tai kaatuu siellä (hope not!), hän tulee näkemään lauderungon alaosat. Ja sehän ei käy! Joten allekirjoittanut sitten makoili siellä saunan lattialla enemmän tai vähemmän koomiseroottisessa asennossa pikkusuti kädessään rungon alaosia maalaten. No, nyt on koko runko ainakin saman värinen!

JA kaiken kruunaa tietty se tosiasia, että eihän sen levittelyyn riitä pelkkä pensselin heilutus. Ensin levität sen niihin pikkurakoihin, alle päälle ja ylle, ja jollet halua pensselin jälkiä näkyville, pitää sitten vielä tuhnutella koko systeemi läpi pikkuisella vaahtomuovitupsulla.

 Ja täysin hypoteettisesti pohdiskeltuna voin tarjota teille tällaisen ajatusleikin: Kuvitelkaa, että henkilö X levittelee saunavahaa, toisessa kädessä purkki ja toisessa pensseli. Sanomattakin on selvää, ettö se ei pääty hyvin. Saattaapa nimittäin olla, että henkilö X:n puutuneet kädet kostavat tämän sompailun, ja päättävät irroittaa otteensa purkista....

Long story short: meillä on nyt läikikäs saunan lattia.

Yritin ja yritän pestä sitä.... Ja kokeilen kaikkia poppakonsteja. Mutta jos ne eivät tehoa.... No, puoliskoni ei ole vielä sitä lattiaa nähnyt.... Ja jos hän ei näekään ennen tämän tekstin lukemista, pyydän näin internetin välityksellä: älä oo vihanen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti