tiistai 29. huhtikuuta 2014

Lämpöä varpuleille!

 PITKÄSTÄ AIKAA voin todeta, että meillä on oikeasti edistystä tapahtunut - JEEEEEE! Keittiön lattia on nimittäin saanut melkoisesti uutta ilmettä. Mutta ennen kuin paljastan, miltä meillä näyttää, muistellaan ensin, mistä lähdettiin....


Ah, tuo iki-ihana sininen lattia. Pääsee todella oikeuksiinsa tuossa kuvassa... No, lattian huolellisen siivoamisen jälkeen oli aika asentaa lattialämmitys. Voitte varmasti kuvitella, että tuo on niitä hommia, jotka jätetään suosiolla puoliskon vastuulle. Ja nopeastihan hän oli sen tehnytkin, pari tuntia olin poissa ja tadaa, valmista!


Keittiöstä piti tosiaan saada seinäpatterit pois, jotta saadaan lisää kaappitilaa. Lattialämmitys oli puoliskon idea, ja kieltämättä tykkään siitä! Seuraavaksi olikin edessä lattiamateriaalin asennus, klinkkerilaminaatti. Itse olin alusta asti himoinnut nimenomaan kyseistä materiaalia sen helppouden takia. Lisäksi se näyttää tosi kivalta - ainakin meidän mielestä!


Ekat pari palaa piti asentaa pari kertaa, koska tuntui, että silmä ei ikinä ole tyytyväinen. Tässä on taas niitä tilanteita, joissa kostautuu se, että tiedät, miltä sen kuuluu näyttää. Ja niin kauan rukataan, että se kanssa näyttää siltä!


Tarkoitus oli saattaa lattia päätökseen tänään, mutta oma selkä pettää niin pahasti alta, ettei yksinkertaisesti ehditty. Onneksi enää pari riviä ja se on siinä. On kyllä hieno, ja lisäksi se avartaa koko huonetta paljon isomman oloiseksi.

Ainiin, pieni muistutus jos joku on asentamassa lattialämmitystä: TESTAA SITÄ ENNEN LATTIAN ASENTAMISTA!! Tämä tuli meille mieleen vasta sitten, kun puolet lattiasta oli jo asennettu... No, testattiin ja ei mitään. Ei minkäännäköistä lämpenemistä. Tässä kohtaa se kirosanojen määrä, joka mielessäni juoksi oli aika hulvaton... Vannoin, että jos koko lattia pitää purkaa, lopetan koko remontoinnin siihen paikkaan.

Päätettiin kuitenkin testata sitä vielä uudestaan. Tällä kertaa tosin odotettiin vähän kauemmin ja TADAA, sieltä sitä lämpöä alkoi tulla! Voi sitä helpotuksen määrää. On se kyllä muutenkin aika mukavaa, kävin siellä juuri kylmillä varpailla kävelemässä.... Niin lämpöistä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti