torstai 1. toukokuuta 2014

Vappu = grillausta, tomua ja selkävaivoja

Nyt on vappumunkit syöty ja simat juotu ja paluu arkeen edessä! Itse en tosin syönyt ainuttakaan munkkia, enkä juonut simaa enkä mene huomenna töihinkään...

Vappu sujui meillä hyyvin rauhallisesti. Miekkonen jäi kotiin leivinuunia hiomaan, itse lähdin koiruusten kanssa veljen ja hänen vaimokkeensa luo. Käväistiin myös alkuillasta vanhempieni luona, muutoin ilta meni grillatessa ja telkkua katsellessa. Ihanan rauhallista ja ah, niin ihanaa herätä ilman niin sanottua dagen efteriä!

Mutta sitten vappupäivän tapahtumiin. Puolisko sai tosiaan leivinuunin hiottua melkein kokonaan vappuaattona, mutta loput hiottiin valmiiksi sitten vappupäivänä. Olisin halunnut mennä katsomaan miltä se touhu näytti, mutta keittiön ovi oli teipattu sisäpuolelta kiinni, joten ainut sisäänkäynti oli makkarin ikkunan kautta. Ja yllätys yllätys minulla ei ollut siihen mitään mahdollisuutta selkäni takia, hyvä että tuolista ylös pääsen!

Hiomisen jälkeen puolisko vähän siivoili siellä, jotta suurimmat pölyt olisivat poissa. Sitten teipit pois ovesta ja pääsin näkemään sen, mitä siellä tapahtuu... Seuraavassa kuvassa näkyy vain osa totuudesta; tuossa on jo imuroitu suuri osa. Lisäksi tuota punaista pölyä oli kaikkialla. Siis oikeasti, kaikkialla... Katossa, seinissä, ikkunoissa, lampussa... You name it.






Tältä näyttää seinä yhden pyyhkäisyn jälkeen...
Oli kyllä masentava näky astua huoneeseen, ja nähdä ihanalla uudella lattialla 1,5cm punaista pölyä. Ja ne seinät... Loppupeleissä siivoamiseen tarvittiin teollisuusimuri, kaksi jumalatonta pölypussia, roskapussi, moppi, neljä pyyhettä, ämpäri ja vesisaavi. Niin ja vettä varmaan 100 litraa. Puhumattakaan pesukoneesta! Oli nimittäin kaikki vaatteet (ihmisistä puhumattakaan!) tiilenpunaisia tuon toiminnan jälkeen....

Mutta, nyt on leivinuuni hiottu, JEEE! Huomenna aamulla tulee muurari tekemään taikojaan, tältä meillä näyttää nyt!









Lisäksi tehtiin lattia loppuun. Se ei nyt näy koko komeudessaan, koska levittelin huomista varten suojapahveja siihen. Oli kyllä tarkkaan lasketut määrät: 7 pakettia ostettiin, kaikki paketit menivät. Lisäksi käytettiin yksi pilalle mennyt pala tuonne takimmaiseen (kaapistojen alle jäävään) riviin, koska ehjät loppuivat kesken. Parasta tässä oli se, että pala oli pilalla, koska sitä oli leikattu liikaa. Tuonne kohtaan se oli kuitenkin täydellinen. Kyllä on niin tarkkaa touhua, että melkeen hävettää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti