maanantai 26. toukokuuta 2014

Puutarhahommia. TAAAAAAAAS!



Päivän aloitus näkyy yllä: Kauppaan ostamaan multaa ja kukkasia. Taas vaihteeksi.

Tänään oli tarkoitus viimeistellä kaikki istutukset. Ne tosin olisi tehty jo aikoja sitten valmiiksi, jollei allekirjoittanut olisi päivittäin keksinyt kaikkea uutta pientä kivaa.. Onneksi oli kärsivällinen kaveri apuna, ja tänään saatiin istutukset valmiiksi!

Aloitimme talon edustasta, joka oli melkoinen risukko ennen.

Suoraan edestä,  maa jo vähän möyhittynä
Vasen kulma.
Tuon möyhiminen oli itseasiassa melko mielenkiintoista - kukkapenkistä nimittäin paljastui mysteerinen 30 cm pitkä sementtiliuska, jossa oli kaljapullon osia kiinni sekä haudattu muovipurkki. Tiedä sitten mikä tarkoitus niillä on ollut... No kuitenkin, reunoihin laitettiin uusimmat ihanuudet, eli MUSTAT surfiniat. Tämäkin oli yksi niitä inspiraatioita, lähdin nimittäin saalistamaan mustia petunioita, mutta tuo ihanuus tuli vastaan. Näyttävät aika kivalta keltaista seinää vasten! Surfinioiden väliin kylvettiin rivi valkoista ja rivi moniväristä istutusta. Uskon, että näyttävät valmistuttuaan aika kivalta - olettaen tietty että ne oikeasti sieltä joskus itävät!!


Siinä se valmiina. Ei näytä vielä merkilliseltä, mutta kukkapenkkiä tulevat vielä rajaamaan paksut koristekivet. Ja tässä vielä lähikuvaa tuosta surfiniasta:

Näyttää kuvassa kyllä punaisemmalta, kuin oikeasti on...
Toinen projekti oli minikasvimaa. Voin kertoa, että meidän pihalla tämä kasvimaan kaivaminen oli YHTÄ TUSKAA.... Jostain syystä pihamme koostuu siten, että päällikerros on nurmikkoa, ja sen alta alkaa välittömästi loputon määrä hiekkaa. Tuota hiekkaa sitten kaivettiin pois melkoisen paljon.... Ja sen hiekan poiskuljettaminen oli erittäin mukavaa rikkinäisillä kottikärryillä! Sanoin itseasiassa jo puoliskolle, että täytyy muistaa pyytää tuparilahjaksi pinkkejä kottikärryjä. (pinkit siksi, että pitäähän niiden söpötkin olla!)

Mutta takaisin asiaan.. Tässä näkee, miten kasvimaamme eteni.

Muutamat nurtsilevyt jo kaivettu pois, ja mitä sieltä alta löytyykään.. HIEKKAA!

Meillä oli myös pikkukaivuri apuna, tosin samalla kun hän kaivoi kuoppaa, hän täytti toista...
Multaa kyseiseen kasvimaahan meni sitten melkein kuusi säkkiä.

Lopputulos näyttää toistaiseksi suorastaan säälittävältä. Taimiressukat kun ovat vielä niin kovin pieniä! Mutta jos/kun kaikki alkavat kasvaa, loppujen lopuksi meillä pitäisi kasvaa kurkkua, tomaattia, paprikaa, maissia ja vesimelonia! Lopuksi vielä laitettiin päälle kuorikatetta pitämään pahimmat rikkaruohot poissa, mutta siitä unohdin ottaa kuvan. Taisin vaan olla niin huojentunut, että se hiekkalaatikko on vihdoin muuttunut kasvipläntiksi.

Heti kastelun jälkeen, siksi ne näyttävät uivan...
Ja päivän vika suunniteltu projekti: Maitokärryt! Saatiin tosiaan talokaupan ohessa maitokärryt, jotka olin jo talvesta asti päättänyt muuntaa kukkakärryiksi.Tänään sitten se toteutui; Maitokärryissä pitäisi jossain kohtaa kasvaa monivärisiä pioneja.

Kärryt olivat maanneet luultavasti vuosia varastossa, olivat pikkuisen likaiset...
Ja rei'itetyt muovit pohjalle. 

Tuossa kohtaa taidettiin olla jo niin väsyneitä, että unohdin taas ottaa lopputuloksesta kuvan... Mutta villeimmät sielut voivat kuvitella tuon muovin tilalle multaa, siltä se näyttää! Laitan kyllä kuvan sitten jos/kun sieltä jotain alkaa kasvaa.

(Tässä kohtaa on pakko mainita, montako säkkiä multaa meillä on mennyt. Ensimmäisellä kerralla kaupassa tarjosivat viiden säkin tarjousta, naurahdin ettei me niin paljoa tarvita. No, näiden projektien lisääntyessä on myös tuo multamäärä lisääntynyt melkoisesti. Multasäkkejä on yhteensä kulunut 23 kappaletta. Kaksikymmentäkolme. Härregyyd.)

Mutta enikeis, pihahommat alkavat olemaan melko paketissa. Ainoastaan sen verran pitää vielä tehdä, että pihalla olevat kasvit erottelee rikkaruohoista, ja laittaa vähän kuorikatetta tilalle. Itse asiassa tätäkin projektia tuli tänään aloitettua, ja tarkoituksena olisi saada se tällä viikolla myös valmiiksi. Huomenna kuitenkin siirrymme puutarha-apurini kanssa sisälle, ja alamme tekemään viimeisiä listoituksia. Toivottavasti saadaan ne huomenna valmiiksi, jotta voin soittaa puoliskolle kauan odottamani puhelun: "Kipaseppa hakee meiän sänky kotiin!!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti