tiistai 1. huhtikuuta 2014

Suunnitelmista toteutukseen

"Täytyy olla realistinen,
muttei pessimistinen.
Tiedän mitä haluun, mitä en.
Tavoite on olla tyytyväinen."
(Jonna - Tyytyväinen)

Tuo tekstin pätkä löytyi netistä, sopii ihan älyttömän hyvin mun remonttiajatelmiin!  Ja voin kertoa, tänään olen tyytyväinen! Pihahommien ja saunan maalailun jälkeen on helppo hymyillä. Ja koska suljen sisäisen pessimistini, en edes mainitse siitä, miten paljon harmittaa, etten saanutkaan tänään maalattua olkkaria...

Mutta hei jee, meille saa (kohta) tulla taas saunomaan! Nyt on tosiaan kaikki saunapaneelit käsitelty ovea myöten. Vähän urheilua se vaati, jotta pääsin tämän 180cm runkoni kanssa lauderakenteiden alle möyrimään pensselin kanssa... Ja vielä siten, että lopputulos miellyttää! Kuvia en viitsinyt ottaa, koska käsittelin viimeisenä oven ja sen pielet, joten vähennän sotkun riskiä enkä mene lähellekkään saunaa ennen huomista! Varsinkin kun olen jo nyt olkapäitä myöten harmaassa glitterissä, eiköhän se riitä!!

Pihahommat eteni siten, että sain tänään haravoitua toisen piha-aidan ympäristön ja lannoitettua pihan. Ja taas, ennen kuin jotkut höpöt/irstaat ihmiset alkavat nauraa sanalle lannoittaa, totean, että se tuli lannoitettua ihan puutarhan Y 2-lannoitteella, ei millään muulla!

Ja mitä seuraavaksi?

Makkari on nyt siinä pisteessä, että lattia on putsattu ja seinissä on eka pintamaalikerros. Seuraavaksi siis pintamaalia ja lattialakkaa.

Saunassa seinät on valmiina, joten seuraavaksi lauteiden suojaaminen ja ikkunan karmien maalaus.

Pihalla pirusti haravointia tehty, pirusti haravointia myös tiedossa. Perhanan metsä.... Ja lisäksi tarkoituksena olisi lähiaikoina maalata ulko-ovet, istuttaa pari puskaa ja kylvää vähäsen yrttejä!
Olen melko varma, että kaverini nauravat tälle tekstille, osa heistä kun nauraa minulle. Ihmiselle, joka Turkuun muutettuaan oli varma, että tämä "citylife" on se, mitä loppuelämältä haluan. Eihän se sitten mennytkään niin, joten myönnettäköön... Musta on tullut taas landepaukku - live with it!

Näiden edellä mainittujen toimien lisäksi täytyisi purkaa keittiö, maalata leivinuunin huuva (ns. katto siis), maalata molemmat eteiset ja vessa, asentaa eteiseen uusi lattia, lakata alakerran paneelit ja vaihtaa saunaan uudet valaisinsysteemit. Niin ja sitten tietty pitäisi rakentaa terassi ja muurata grilli... (tosin ne ajattelin sysätä tuon puoliskoni harteille, minä voin sitten tarkistella työn lopputuloksen siideri kädessä!)

Missä aikataulussa? Ei mitään tietoa, mutta toiveissani olisi, että vappuun mennessä olisi keskikerros ja piha siinä kunnossa, että voitaisiin kutsua kavereita meille. We shall see...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti