perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pitsiä, maalia ja muffini!

Myönnettäköön heti alussa - olen taaaaas ollut laiska! Puolisko on kyllä saanut edistettyä olkkaria, mutta itse olen tehnyt kaikkea ei-niin-kiireellistä, koska kaikki oikeasti kiirellinen tuntuu nyt tylsältä.

Jotenka, tästä lähtee melkoinen kuvashow - kahden päivän työsaldoa:

Aloitetaan eteisestä. Entinen omistaja jätti ei-niin-somat pitsiverhot, joista en ollut vielä ehtinyt/jaksanut/viitsinyt hankkiutua eroon. Mutta nyt olikin sopiva hetki sille, joten tässä kuvaa siitä, mistä tilanteesta lähdettiin...



Verhotankojen sijasta verhot ovat kiinni suoraan karmeissa nastoilla.... No, nyt ostettiin valkoiset perustangot ja uudet verhot. Oletko muuten koskaan asentanut verhotankoa? Jos et, suunnittele sitä.... Itsekään en ollut ennen moista tehnyt, mutta heeeei, eihän se voi olla muutakuin ruuvit seinään ja valmis?

KYLLÄ SE VOI. Minä nimittäin kulutin tähän operaatioon arviolta 1,5h. Verhotangot siirsin kolmesti (ensin väärä paikka, sitten kannakkeet väärässä paikassa...) ja ruuvitkin vaihdoin kolmesti (ekat oli liian pienet, toiset vääränväriset...) Mutta loppupeleissä siitäkin selvittiin, tähän päädyttiin.



Ryjää siellä vielä on melkoisesti, mutta kyllä tuokin pieni muutos piristi jo kummasti koko 
eteistä. Tykkään!

Seuraava projekti, eteinen nro 2. Meillä tosiaan on kaksi eteistä, toinen on kylmäeteinen ja toinen huomattavasti isompi, "oikea" eteinen. Ja yllättäen, sielläkin oli pitsiverhot... Verhotankoina toimivat puukepit, jotka saavat siellä tälläkin hetkellä olla, koska oikeita tankoja en ole vielä hankkinut. 

Tästä siis lähdettiin:

Ikkuna nro 1
Ikkuna nro 2
Ja tähän päädyttiin:

Ikkuna nro 1

Ikkuna nro 2
Ikkuna nro 1:llä on tosiaan näköyhteys suoraan toiseen eteiseen, joten siihen halusin verhon, joka peittää ikkunan kokonaan. Ikkuna 2 sen sijaan avartui huomattavasti nyt, kun sitä ei peitä pitsiverho...

Ja sitten olkkarin muutoksiin, joista suurin osa on tosiaan tuon puoliskon ansiota... Elikkä, oviaukko sai uuden ilmeen...


Oven ympärille tulee vielä koristelistat, ja tuo levy maalataan valkoiseksi. Aluksi vähän epäilin, koska tuossahan oli ennen vanha, suht massiivinen sisäovi. Mutta kyllä tuo avoin oviaukko on tosi kiva jo nyt!

Lisäksi ikkunat saivat uudet ikkunalaudat, myöskin reippaasti aiempaa leveämmät. Kyllä nyt kelpaa asetella koriste-esineitä! ;) 


Itse maalasin vielä äskettäin vikan kerroksen maalia tiiliseinään, josta tuli tällainen...


Vaikka olin suunnitellut vaikka mitä kultahipuista valkoiseen, en kuitenkaan saanut visioitani toteuttaa, puolisko kun ilmoitti ettei nämä upeat visiot tule meidän huushollissa tapahtumaan. Perhana... No, kyllä niitä visioita riittää niin paljon, että ehkä yksi myönnytys on ihan ok... Ensi kerralla en vain kerro suunnitelmiani ennen, kuin olen jo ehtinyt ne toteuttaa, hihii!

Mutta nyt, aika lähteä pesemään Danaa huomista näyttelyä varten. Tosin ensin nautiskelen vähän näistä terveellisistä eväistäni....


 Hyvää pääsiäistä kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti