perjantai 4. huhtikuuta 2014

No pain, no gain = Ei kipua, ei remppaa?

I DID IT!!!! 

KAIKEN mitä olin suunnitellutkin, siis KAIKEN! JES!

Nyt kun ylistyspuheet on hoidettu alta pois, voidaan rauhottua ja käsitellä asiaa yksityiskohtaisemmin.... 

Project nro 1: Sauna


Tuossa ollaan vasta siinä tilassa, että ylälaude on lähes valmis, mutta alalauteen päällinen on kesken. Minun oli tarkoitus ottaa kuva myös kokonaan käsitellyistä lauteista, mutta se sitten unohtui.... Mutta kyllä, lauteet tuli käsiteltyä! Lisäksi (ofkoors) sävytin saunamittarin, jottei se pomppaa seinästä esiin vaaleanruskeana ja samantien sävytin myös vesikattilan(/miksi sitä sitten kutsutaankin) puukannen. Nyt saunassamme ei ole enää ainuttakaan ruskeaa osaa! Ihanaa! 

 Project nro 2: Olohuone

Saunan valmistuttua päätin heittää toisen kerroksen lattialakkaa olkkarin lattiaan. Kuten aiemminkin olen ehkä mainostanut, lattia meillä käsitellään Teknoksen Helo Aqua 20 lakalla. En voi muuta kuin kehua ko. tuotetta: se levittyy kuin unelma, peittää tarpeeksi ja on muutenkin ominaisuuksiltaan loistava. Tuo numerosarja 20 tarkoittaa puolihimmeää, joka oli ihan tietoinen valinta - Meillä on kuitenkin vanha talo, joten tuntuisi oudolta laittaa täyskiiltävää tai puolikiiltävää lakkaa lankkulattiaan. Ja onhan siinä sekin hyvä puoli, että jos kiiltoaste ei olekaan joskus enää mieluinen, ei muuta kuin uusi kerros kiiltävämpää lakkaa päälle!

Lattia on oikeasti valkoisempi, kuin kuva antaa ymmärtää.

Projekti nro 2 eteni tänään myös seinien osalta: Illalla maalasin VIIMEISEN pintamaalikerroksen! Huoneesta puuttuu siis vielä efektiseinä, lattian loppuhionta ja vika lakkakerros. Efektiseinä on loppupeleissä helppo; tapetointi ja siihen kaksi kerrosta maalia päälle. Piece of cake. 

Ja tuo lakkaus - periaatteessahan kaksi kerrosta riittää maalista, lakasta yms. puhuttaessa, mutta me laitamme kolme. Miksi? Koska ensinnäkin, lisäsuoja ei ole koirien kanssa yhtään huono asia, ja lisäksi halusin lattiasta hyyyyyyvin valkoisen. Ja hei, sama ratkaisu on käytössä myös makkarissa ja hyvältä sekin näytti, trust me!

Tässä välissä on myös pakko näyttää, miltä olkkarin sisäänkäynti näyttää tällä hetkellä...

                                  





















Ei hätää, se ei ole lopullinen ratkaisu! Ostettiin alunperin kaksi tuollaista vetoketjuovea, jotka ovatkin erittäin näppäriä rempatessa KUNNES niihin tulee pienikin reikä.... Silloin pienet (ja etenkin isot) karvaiset eläimet päättävät tunkea kuononsa, tassunsa ja lopulta koko kroppansa läpi siitä reiästä, joka oli alunperin n. 1-2cm leveä. No, tämän läpikulun jälkeen se on reippaasti yli metrin kokoinen aukko.... Oviviritelmää ei kuitenkaan voinut poistaa, sillä se oli ainut este, mikä pitäisi koirat poissa projektihuoneesta. (Tytöt siis viettävät päivät keittiössä, olkkarin vieressä.)

Tänään olin juuri saanut lattian lakattua, ja silloin tajusin... Minun pitäisi puolen tunnin päästä lähteä Turkuun, mutta koiria ei voi ottaa mukaan, eikä tuo ovikaan pidä niitä olkkarista poissa. Joten neuvokas Jenni ottaa jesarin käteen ja pistää teipaten!

(Lopputulosta jännittäville voin kertoa, että kotiin tullessani teipit olivat ehjät ja koirat olivat pysyneet omalla alueellaan. Jee!)

Kaikille tutuille, jotka tietävät tapaturma-alttiudestani... Voin vihdoin paljastaa ensimmäiset jäljet remppailusta:







Näin kävi. Ja tilanne tiivistettynä: Lattiassa oli naula, joka piti saada pois. Otin purkuraudan käteen, yritin vääntää sitä, jolloin se kirposi ja päätti singota suoraan käteeni. Niin ja tuosta tapahtumasta on nyt jo noin viikko.... Toivottavasti ei arpea jää!

Voin kertoa, että kuvassa näkyvän ihanuuden lisäksi mm. oikea sääreni omaa tällä hetkellä n. 10x25cm kokoisen mustelman, ainakin kolmesta sormenpäästä puuttuu pala, molemmat kädet ovat puutuneet ja lisäksi vielä jalat + kädet ovat täynnä maalia, kittiä ja lakkaa. Ja sitä perhanan saunasuojaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti